torsdag 19 mars 2015

Gräddstuvad svartkål

Detta har blivit min nya favorit! Receptet har jag gjort lite efter eget tycke och smak.
Har serverat denna kålen som grönsak till till en huvudrätt men du kan lika gärna ha den som en förrätt.

Ingredienser:
400 g svartk ål
0,5 finhackad gul lök
1-2 pressade vitlöksklyftor
2 dl grädde
0,75 dl pinjenötter
olivolja att steka i
salt, peppar
hyvlad parmesanost

Börja med att skölja svartkålen. Dra bort de tjocka nerverna i bladen, strimla kålen och låt den rinna av.
Skala vitlöken och löken, finhacka den gula löken. Rosta pinjenötterna i en torr och het stekpanna.
Fräs lök, den pressade vitlöken och den finstrimlade svartkålen i olivolja och låt detta fräsa i ca 5 - 10 min på svag värme. Salta, peppra och tillsätt därefter grädden och låt detta puttra på svag värme i ett par minuter.
Strö på parmesanost och pinjenötter.

Servera till kött, fisk eller kallskuret. Receptet är lagom till 4-5 portioner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar