torsdag 26 november 2015

Teriyaki marinerade kycklingspett

Själv föredrar jag ljust kött, ofta på helgen blir det fläskfilé eller kycklingfilé. Ibland känner man sig inskränkt och tråkig i sin matlagning, det kan kännas som att man alltid lagar "samma" typ av mat.

För några veckor sedan testade jag att göra teriyaki marinerade kycklingspett med rostade sesamfrön. Dessa föll mig i smaken!

Jag hade 1 kg kycklingfilé som jag putsade och delade på längden. Därefter la jag filéerna i en form och hällde på ca halv dl Teriyaki marinad. Vänd runt filéerna i marinaden och låt dem ligga och dra ca 1 tim.

Stek filéerna tills dem är genomstekta, var lite försiktig med värmen då marineringen lätt bränns. Lägg upp kycklingen på ett fat när dem är genomstekta, låt dem svalna lite.
Under tiden kokar du upp en glaze på 1 dl japansk soya och 1 dl strösocker, rör tills sockret lösts upp. Ställ glazen åt sidan och låt den svalna.
Rosta 1 msk sesamfrön i en torr stekpanna.

Nu vänder du kycklingfiléerna först i glazen och därefter i de rostade sesamfröna. Stick sedan i ett trägrillspett i varje filébit. Mums!

Mina spett serverade jag på en buffé men du kan även ha dem som huvudrätt med ris och någon passande sås. Hoppas att du kommer att tycka om dessa spett!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar