lördag 7 januari 2017

Panerad kycklingfilé med nudelwok

Nudlar har aldrig varit min favorit men min dotter hade lagat en liknande rätt som hon berömde. Kan ju inte vara sämre än att testa, tänkte jag.

Grundreceptet är från Tommy Myllymäki men jag har ändrat det utifrån det som vi tycker om.

I detta recept använder jag mig av kycklingfilé, i ursprungsreceptet används schnitzel. I woken kan du ha i princip vilka grönsaker du tycker om.

Ingredienser:
4 kycklingfilér
1 dl vetemjöl
1 ägg
lite vatten
2-3 dl panko ströbröd
3 msk sesamfrön, gärna blandade svarta och vita

Ingredienser till majonnäsen:
2 dl majonnäs
2 msk japansk soya
1 tsk sesamolja

Ingredienser till woken:
10 färska champinjoner
2 morötter
färsk broccoli
0,5 förpackning sugersnaps
7-8 sticklökar
2 msk färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
400 g äggnudlar

Börja med att dela filérna på mitten så det blir två tunna skivor. Salta köttet och börja sedan med paneringen. Vänd först i mjöl, sedan uppvispad ägg (blanda gärna i lite vatten så ägget blir jämnare fördelat) och sist i pankoströbröd blandat med sesamfrön. Detta kan du gärna förbereda för att steka precis innan servering.

Förbered den kalla såsen genom att blanda majonnäs med sojan och sesamoljan, vispa ihop tills den är slät. Ställ i kylen till servering.

Ansa sedan grönsakerna. Skala och strimla fint, färsk ingefära, vitlöksklyftor, champinjoner, sugernaps, sticklök och morot. Skär broccolin i små buketter.
Stek grönsakerna på hög värme. Börja med de grönsakerna som tar längst tid, såsom morot och broccoli.

Under tiden du fräser grönsakerna kokar du nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
Stek sedan filéerna i olja, 4 - 5 min på varje sida beroende på hur tjocka skivorna är. Var lite försiktig med värmen så att köttet inte bränns

När allt börjar bli klart vänder du ner grönsakerna i de kokta nudlarna, blanda väl. Häll upp på ett fat och servera med köttet och majonnäsen.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar