Här ska jag dela med mig ett recept på lättbakade och väldigt goda saffransbullar utan kesella.
Det blir ca 40 bullar på denna satsen.
Ingredienser:
1 pkt jäst för söta degar
5 dl mjölk
125 g smör
2 dl socker
2 krm salt
1 - 2 kuvert saffran
14 - 15 dl vetemjöl
1 ägg till pensling
Fyllning:
90 g smör
6 msk socker
1,5 tsk kanel
2 tsk kardemumma
8 hackade mandlar
Börja med degen.
Smält smöret tillsätt sedan mjölken och låt allt bli ljummet. Smula ner jästen i degbunken, häll på lite av degspadet och lös jästen.
Tillsätt sedan resten av degspadet, saffran, salt och socker. Häll i mjölet, spara lite till utbakningen.
Låt degen jäsa i 45 min.
Under tiden bullarna jäser rör du ihop fyllningen.
Baka ut bullarna, dela degen i fyra delar. Av varje del ska du få ut 10 bullar.
Lägg bullarna på en bakplåtspapper klädd plåt. Gör hål med mjölat finger i bullarna. Lägg i fyllningen.
Nu ska bullarna jäsa i ytterligare 25 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar