lördag 14 mars 2020

Piroger med asiatisk touch

Ibland blir är det roligt att testa något nytt. Denna gången blev det piroger av smördeg, väldigt goda! Passar bra på en buffé.

Ingredienser till 8 piroger:
400 g blandfärs
5 - 6 salladslökar
200 g champinjoner
1 röd chili
1 halv röd spetspaprika
riven ingefära
1 stor klyfta vitlök
2 – 3 msk teriyaky sås
2 – 3 msk japansk soya
2 msk hoisinsås
4 smördegsplattor
1 ägg att pensla med
sesamfrö
olivolja att steka i

Börja med att skölja grönsakerna, strimla paprika och chili. Skiva champinjonerna, vitlöken och salladslöken.
Fräs grönsakerna i olja tills dem blir mjuka, häll upp dessa i en skål under tiden du bryner färsen.
När färsen är klar häller du tillbaka grönsakerna i färsen, riv i ingefära efter smak. Tillsätt japansk soya, teriyakysås och hoisinsås, smaka eventuellt av med salt och peppar.
Låt detta småputtra cirka 10 min. Låt sedan köttfärsröran svalna. Detta kan du göra klart dagen innan.

Sätt på ugnen på 225 grader.

Låt smördegsplattorna tina i rumstemperatur. När plattorna är tinade kavlar du ut dem till en rektangulär platta, dela den på mitten. Lägg i köttfärsfyllning, pensla kanten med vatten och vik ihop. Lägg pirogen på en bakpappersklädd plåt. Gör klart resterande piroger.
Totalt 8 stycken.

Pensla pirogerna med ett uppvispat ägg, strö över sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar