måndag 2 mars 2020

Pasta med tryffelsalami

Tänkte ge er ett lättlagat och enkelt recept på en pastarätt. Passar både till vardags och när du har gäster. Receptet räcker till 4 personer.

Ingredienser:
smör eller olja att steka i
2 hg tryffelsalami
200 g skogschampinjoner
1 gul lök
2 – 3 vitlöksklyftor
10 körsbärstomater
1,5 dl riven parmesanost
1 påse babyspenat
1 burk mascarpone
2 dl grädde
strimlad basilika
citronskal från en halv citron
nymald svartpeppar

Gör så här:
Skala och hacka löken. Fräs sedan lök och pressad vitlök i olja.
Skölj och grovhacka champinjonerna, häll i dem i stekpannan. Låt detta fräsa tills all vätska har kokat bort och alltsammans är lite brynt.
Under tiden strimlar du salamin, lägg sedan i den i stekpannan tillsamman med lök och vitlök. Låt detta fräsa ett par minuter.

Därefter häller du i mascarpone och grädde, rör runt. Dela tomaterna på mitten, häll i dem i stekpannan tillsammans med den sköljda spenaten.
Till sist lägger du i parmesanosten. riv ner lite citronskal och strö över den hackade basilikan och smaka av med nymald svartpeppar.

Om du inte tycker att denna rätt blir så ”matig” kan du dryga ut den med några skivor rökt kassler. Den häller du i så fall i samtidigt som salamin.

Koka en förpackning pasta, jag hade Garofalos Radiatori men vilken pasta som helst går bra. Häll upp pastan i en skål eller på ett fat och häll över såsen.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar