måndag 28 oktober 2019

Pappardelle med räkor, chili, vitlöksolja, bladspenat, tomat, rödlök och parmesan


Pasta är lättlagat och gott. Här kommer receptet på en het och lättlagad rätt. Receptet är lagom för 2 – 3 personer

Ingredienser:
cirka 3 hg skalade räkor
1 tomat
1 liten rödlök
2 vitlöksklyftor
0.5 – 1 röd chili
halv påse färsk spenat
2 – 3 msk god olivolja
1 dl riven parmesanost

Börja med att filea tomaten. Skär den sedan i strimlor
Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Skala vitlöksklyftorna och skär i tunna skivor. Till sist finhackar du chilin, mängden är beroende på hur het du vill ha rätten.

Sätt på pastan. Hetta upp oljan i en stekpanna, lägg i chilin, vitlöksskivorna och rödlöken. Låt detta fräsa en stund.
Någon minut innan pastan är klar fräser du till räkorna hastigt, de ska bara värmas upp.

När pastan är klar häller du upp den på ett fat, häll över räkorna och de övriga du fräst. Vänd ner bladspenaten och strö över riven ost
Krydda eventuellt med lite salt.

Hoppas det smakar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar