Lånad bild
Detta är långbakat fläskkött och ett väldigt gott altenativ till våra vanliga tacos.
Ingredienser till tio personer
2 kg fläskkarre i skivor
25 g smör
2 msk rapsolja
2 apelsiner
1,5 dl pressad limesaft
1 dl ljus soya
2 Corona öl (finns alkoholfria) á 33 cl.
Kryddblandning
10 vitlöksklyftor
1 dl farinsocker
3 msk oregano
3 msk paprikapulver
1 msk rökt paprikapulver
3 msk chilipulver
2 tsk kanel
4 tsk salt
Börja med att göra kryddblandningen.
Skala och hacka vitlöken, blanda den med de övriga ingredienserna till kryddblandningen.
Massara in kryddblandningen i köttet och låt det stå i rumstemperatur i ca 1 timma
Sätt på ugnen på 225 gr. Under tiden ugnen blir varm bryner du köttet, tänk på att det bränns lätt med alla kryddorna.
Lägg över köttet i en långpanna.
Skölj den ena apelsinen och riv skalet. Halvera båda apelsinerna och pressa ut 4 dl apelsinsaft. Blanda apelsinsaft och -skal, limesaft, soja och öl och häll över köttet.
Tillaga köttet mitt i ugnen ca 1 1/2 timme, eller tills det är mört och skyn nästan kokat bort. Vänd köttskivorna några gånger under tiden.
Dra isär köttet med en gaffel och häll över den vätskan som finns kvar
Till detta har jag tortillas, guacamole, pico de gallo och isad silverlök.
Naturligtvis kan du ha vilka grönsaker du vill till detta.
Hoppas att det faller er i smaken, det blev väldigt uppskattat av min familj. Kan ju vara kul som alternativ till vanliga tacos.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar