Bilden visar gratängen innan den är gratinerad i ugnen.
Denna rätt blev till genom lite fantasi och kylskåpsrensning. Vi hade Kenneths barn här på middag och dem tyckte att det var väldigt gott så jag knåpar ihop ett recept här. Receptet är till ca 4-5 personer.
Ingredienser:
800 g fläskfilé
3 hg champinjoner
1 bananscharlottenlök
1 paket bacon
1 ask Philadelfiaost naturell
1,5 tsk dijonsenap
2 dl steksky
2 msk ädelost på tub
1 msk kinesisk soya
Gör så här:
Putsa fläskfilén och skär den i ca 2 cm sneda skivor. Banka ut skivorna, salta och peppra. Stek dem hastigt på hög värme, dem ska inte bli genomstekta. Lägg över skivorna i en smord eldfast form.
Skölj champinjonerna och dela dem i ganska grova bitar, stek dem tills allt vattnet kokat bort. Skiva och lägg i löken så att den får steka med svampen. Häll detta i formen över köttet. Koka ur pannan med ca 2 dl vatten. Spara skyn.
Därefter skär du baconet i småbitar och knapersteker det. Låt det rinna av på hushållspapper.
Såsen:
Blanda stekskyn med philadelfiaosten, soyan, senapen och ädelosten. Smaka av med salt och peppar.
Så här långt kan du förbereda.
Strax innan servering gratinerar du i 250 grader i ca 10 min. Servera med t ex potatisstomp eller en potatisgratäng och en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar