Dessa frallor är hela familjens favorit. Degen sätts på kvällen innan, jäser i kylskåp under natten och gräddas 25 min på morgonen dagen efter.
Det blir ca 20 st.
Ingredienser:
25 g jäst
1 l kallt vatten
2 dl fint rågmjöl
1 100 g vetemjöl special
2 tsk salt
Gör så här:
Lös jästen i lite av vatten, när jästen lösts upp tillsätter du resten av vattnet, rågmjölet och vetemjöl special. Kör i assistent i ca 15 min.
Tillsätt salt och ev lite mera mjöl, degen ska vara ganska lös. Lägg över degen i en stor bunke då den jäser rejält.
Dag 2:
Häll ut degen på ett väl mjölat bakbord och skär ut lagom stora frallor med en degskrapa och vänd dem i vallmofrö t ex. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i 250 gr 20 - 25 minuter.
Hej! Det här är vårt standardrecept när vi bakar frallor på helgen. Funkar bra varje gång!
SvaraRadera