torsdag 19 november 2015

Lättbakade baguetter

Ibland lyckas man att få till något riktigt bra!

I helgen gjorde jag en skaldjursgryta och till den ville jag ha lite gott bröd. Jag "slängde ihop" en deg på frihand. Det fanns bara 25 g jäst hemma så det blev inte något storbak!

Ingredienser:
25 g jäst
4 dl ljummet vatten
1 ägg
1 msk honung
12 dl vetemjöl special
2 tsk salt

Gör så här:
Smula ner jästen i en degbunke, häll i de ljumna vattnet och rör tills jästen löst upp. Tillsätt ägget, honungen och mjölet.
Kör matberedaren någon minut på låg hastighet, öka efter någon minut och låt degen gå i matberedaren ca 5 minuter. Låt degen vila ett par minuter.
Tillsätt saltet och kör ytterligare någon minut.

Täck över degen med en bakduk och låt den jäsa 45 min.
Ta upp degen och dela den i tre delar. Dra ut varje del ca 30 cm och vrid degen, strö på lite mjöl.
Lägg över baguetterna på en plåt eller ev på en baguette plåt. Låt degen jäsa ytterligare 45 min.

Grädda bröden i ca 20 minuter i 225 grader varm ugn.

Som allt bröd är de godast helt nybakade!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar