Har serverat denna kålen som grönsak till till en huvudrätt men du kan lika gärna ha den som en förrätt.
Ingredienser:
400 g svartk ål
0,5 finhackad gul lök
1-2 pressade
vitlöksklyftor
2 dl grädde
0,75 dl pinjenötter
olivolja att steka i
salt, peppar
hyvlad parmesanost
Börja med att skölja svartkålen. Dra bort de tjocka nerverna i bladen, strimla kålen och låt den rinna av.
Skala vitlöken och löken, finhacka den gula löken. Rosta pinjenötterna i en torr och het stekpanna.
Fräs lök, den pressade vitlöken och den finstrimlade svartkålen i olivolja och låt detta fräsa i ca 5 - 10 min på svag värme.
Salta, peppra och tillsätt därefter grädden och låt detta puttra på svag värme i ett par minuter.
Strö på parmesanost och pinjenötter.
Servera till kött, fisk eller kallskuret. Receptet är lagom till 4-5 portioner.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar