I lördags var jag ute och käkade i Göteborg på SPISA. Där åt jag en förrätt som innehöll bl a svartkål, jag tyckte det var jättegott! Så testa denna grönsak.
Svartkål
Denna grönsak är en korsning mellan savoykål och grönkål och har varit en mycket uppskattad kålsort sedan 1700-talet framförallt i italienska Toscana. I Sverige kallas svartkålen även för palmkål då växtsättet påminner om palmens.
Smaken är mild, den passar bra i wok, att bräsera och att först koka några minuter för att sedan fräsa den i lite grädde.
Själv har jag bara (ännu så länge) ätit den bräserad. Konsistensen påminner lite om grönkål. Håll ögonen öppna så kommer det recept framöver.
Idag såg jag svartkål i en av våra livsmedelsaffärer här i Varberg, den kostade 24 kr för 200 g ursprung var Spanien.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar