söndag 27 november 2016

Lussebullar med fyllning

Saffransbullar eller lussekatter med kesella är inte min favorit.
Här ska jag dela med mig ett recept på lättbakade och väldigt goda saffransbullar utan kesella.
Det blir ca 40 bullar på denna satsen.

Ingredienser:
1 pkt jäst för söta degar
5 dl mjölk
125 g smör
2 dl socker
2 krm salt
1 - 2 kuvert saffran
14 - 15 dl vetemjöl
1 ägg till pensling

Fyllning:
90 g smör
6 msk socker
1,5 tsk kanel
2 tsk kardemumma
8 hackade mandlar

Börja med degen.
Smält smöret tillsätt sedan mjölken och låt allt bli ljummet. Smula ner jästen i degbunken, häll på lite av degspadet och lös jästen.
Tillsätt sedan resten av degspadet, saffran, salt och socker. Häll i mjölet, spara lite till utbakningen.
Låt degen jäsa i 45 min.

Under tiden bullarna jäser rör du ihop fyllningen.

Baka ut bullarna, dela degen i fyra delar. Av varje del ska du få ut 10 bullar.
Lägg bullarna på en bakplåtspapper klädd plåt. Gör hål med mjölat finger i bullarna. Lägg i fyllningen.

Nu ska bullarna jäsa i ytterligare 25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar