tisdag 6 mars 2012

Gratäng med fläskkött, sparris, ostsås och ris

För många år sedan gick jag på finessmatlagningskurs. Där lagade vi en maträtt med fläskfilé - en liknande rätt har jag lagat flera ggr men av fläskschnitzel iställt. Detta behöver du till 4 pers:

500 g fläskschnitzel
en burk sparris
lagrad ost
2-3 msk mjöl
mjölk
ris

Börja med att koka 4 portioner långkornigt ris. Är köttskivorna stora så dela dem i 2 eller 3 delar. Krydda med salt och peppar, bryn skivorna och häll sedan på lite vatten och låt dem koka tills dem är möra.
Gör en vit ganska tjock sås, ta gärna med sparrisspadet, lägg i ganska mcyket lagrad ost. Det ska smaka ost.
Smörj en eldfast form, häll i det kokat riset och bred ut i botten av formen. Lägg på köttskivorna, på köttet lägger du sparrisen och till sist häller du över ostsåsen.
Gratinera ca 20 min i 225 gr, servera med en sallad.

Det är ganska tråkigt att göra ostsås så vill du förenkla denna middagen så kan du använda dig av keldas färdiglagade ostsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar