fredag 1 mars 2013

Risotto med räkor

Nu har jag nsöat in på risotto - dessutom så gillade Alma det skarpt! Idag har jag experimenterat mig fram till ett eget recept där var mina ingredienser till 2- 3 personer:

1 bananscharlottenlök
1 stor vitlöksklyfta
1 msk olivolja
0,5 röd chilifrukt
2,5 dl aborioris
600-700 g räkor med skal
6 gröna sparrisar
6 körsbärstomater
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl vitt vin
salt
minst 1 dl riven parmesan

Skala och hacka löken. Sätt på en kastrull och häll i oljan. Fräs den hackade löken och pressa i vitlöken, finhacka chilin och tillsätt den. Tillsätt därefter riset och låt allt fräsa i ca 3 min. Under tiden kokar du upp vatten och en buljongtärning.
När riset fräst klart så tillsätt en tredjedel av buljongen och kanske hälften av vinet, lite salt kan du också tillsätta. Sänk värmen så du kanske har det på 3:ans värme. Låt riset stå och svälla i ca 15 - 20 min, tillsätt mer buljong och vinet successivt.

Under tiden fileár du tomaterna och skär sparrisen i sneda skivor. Fräs sparrisen i lite smör någon minut. Skala räkorna.

Smaka av riset efter ca 15 min, det ska ha en liten hård kärna i sig, då är det klart. Riv ner parmesanost efter smak, tillsätt därefter tomaterna, sparrisen och räkorna.
Låt allt bli riktigt varm. Servera med ett glas väl kylt vitt vin, mums!

Skulle du vilja ha risotton lite såsigare så tillsätt lite grädde innan du serverar.

1 kommentar:

  1. Hej Jag är Ana från Fooduel.com. Det är en plats där användarna röstar recept
    1 till 10.

    Det finns en rangordning av de bästa recepten och en profil med dina röstat recept. Varje recept har en länk till bloggen som tillhör receptet. På så sätt kommer du att få trafik till din blogg

    Det är enkelt, snabbt och roligt. Det bästa fotot recept kommer att vara här.

    Jag inbjuder dig att komma in, lägg till din blogg och ladda ett recept med en fin bild.

    Vi skulle älska att du deltar med några recept som denna. Ser fantastiskt!

    Hälsningar

    http://www.Fooduel.com

    SvaraRadera