Ingredienserna till 4 personer är:
6 - 8 färskpotatisar
2 - 3 matjessillfileér
ett knippe gräslök
2 skivor kavring
smör
2 ägg
2 msk creme fraiche
2 msk majonäs
1 - 2 msk pepparrotsvisp
kavring
brynt smör
Gör så här:
Skrubba och koka potatisarna, låt dem kallna. Skär sedan potatisen i halv cm tjocka skivor. Matjessillen skärs i cm stora bitar. Finhacka gräslöken. Skär kavringen i så små bitar som möjligt eller mixa brödet. Bryn smör i en stekpanna och stek bröd "hacket" tills det blir knaprigt. För att göra äggröran hårdkokar du 2 ägg, låt dem kallna. Rör ihop creme fraiche, majonäs och pepparrotsvisp. Hacka de kalla äggen och blanda ner i creme fraiche blandningen, salta och smaka av. Du ska kunna ana pepparrotssmaken. Så här långt kan du förbereda.
Uppläggning:
På varje assiett lägger du vågrätt ca 6 skivor potatis lite omlott. Ovanpå potatisen läggs sedan ca 5 bitar matjessill. Strö en sträng rödlök över sillen. Lägg en dryg matsked av äggröran bredvid. Precis innan servering strösslar du över brödsmulorna och till sist häller du över lite brynt smör. Krydda med lite nymald svartpeppar.
Servera gärna öl och en nubbe till detta.
Klart godast är det med nypotatis men gör du denna förrätt på vintern så kan du med fördel använda frysta färskpotatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar