Café de Koloni
250 g rumsvarmt smör
1 schalottenlök
1 liten vitlöksklyfta
0,5 röd paprika
0,5 msk konjak
0,5 msk madeira
0,5 msk dijonsenap
0,5 msk tomatpuré
0,5 msk worcestersås
0,5 msk färskpressad citronjuice
0,5 tsk kajennpeppar
2 tsk torkade örter (t ex timjan, salvia, dragon, rosmarin)
1 tsk paprikapulver
salt
Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka paprikan. Fräs detta mjukt och glansigt i 1 msk av smöret (för 10 port) ca 5 minuter i en kastrull.
Häll på konjak och madeira och låt koka in. Låt svalna.
Vispa resten av smöret fluffigt, gärna med elvisp. Blanda ner lökfräs och övriga ingredienser. Smaka av med salt.
Klicka ut smöret på ett bakplåtspapper eller en bit plastfolie. Rulla ihop till en tajt rulle. Låt stelna i kylen. Skär i skivor strax före servering.
Vi hade smöret till grillad oxfilé och det var supergott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar