söndag 1 juli 2012

Aromsmör citron- och basilikasmör

Idag är det kanske inte aromsmör som behövs? Det blir väl inte mycket grillande idag men ni får spara receptet till kommande grillningar!

Detta smöret passar både till kött och fisk, särskilt då till grillad lax. Det här behöver du till 4 port:

Ingredienser:
1 stor vitlöksklyfta
blad från 1 kruka basilika
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk olivolja
150 g rumsvarmt smör
skal av 1 citron
salt
peppar

Mixa vitlöksklyftan med basilikablad, citronjuice och olivolja med stavmixer eller i en liten matberedare.
Tillsätt smöret och fortsätt mixa. Rör ner citronskal, salt och peppar.
Fördela smöret på bakplåtspapper och rulla ihop till en tajt korv. Lägg i frysen minst 30 minuter. Ta fram 30 minuter före servering och skär i skivor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar