Min Alma är helt galen i choklad!!! Den här tiden älskar hon - tiden då vi gör julgodis.
I lördags gjorde hon sin vita favorit - vit chokladtryffel med kokosfyllning.
Till 30 tryfflar behöver du:
200 g vit choklad
1 + 3 dl kokos
200 g kondenserad mjölk
Du behöver 30 st silikon formar till dessa pralinerna.
Börja med att förbereda skalen.
1. Hacka chokladen fint.
2.Lägg 2 tredjedelar av chokladen i en glasskål. Smält chokladen i vattenbad, låt den smälta långsamt och rör hela tiden.
3. Ta temperaturen på chokladen, den ska vara högst 40 grader. När chokladen har rätt temperatur så ta bort den från vattenbadet.
4. Häll i sista tredjedelen av chokladen, rör hela tiden. När chokladen är ca 26 grader. Är den klar att använda.
5. Ställ tillbaks skålen i vattenbadet i några sekunder och lyft sedan av den igen, chokladen ska värmas till 28 grader. Kolla noga för det går snabbt.
6. Nu är chokladen klar att användas. Konsistensen ska vara slät och krämig och chokladen ska vara blank och glansig.
7. Nu ska chokladen hällas i formarna. Fyll formarna till hälften, vicka på formen och håll den lite snett och snurra formen runt så att hela insidan blir täckt med choklad. Överbliven choklad hälls tillbaka.
9. Gör nu iordning fyllningen.
Häll den kondenserade mjölken i en skål tillsätt 3 dl kokos och rör runt. Fyllningen ska vara ganska fast.
Fyll choklad formarna med fyllningen, Platta till fyllningen med en tesked. Strö sedan över lite kokos.
Ställ in formarna i kylen i 1 - 2 timmar. Lossna sedan formarna och tryfflen är klar att äta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar