Detta är ett litet salt gott tilltugg till ett glas rödvin eller varför inte glögg.
Det blir ca 20 st av denna satsen. Det här behöver du:
4 filodegsark
150 gram lagrad västerbottenost
4 msk fikonmarmelad
2 msk smält smör
Så här gör du:
Skär ett dubbelt filodegsark i tre remsor, ca 10 cm breda. Dela varje remsa i fyrkantiga bitar.
Riv västerbottenosten och lägg ett par msk på varje filodegsbit. Toppa med en tsk fikonmarmelad.
Vik in de yttre kanterna och rulla ihop. Pensla med smör och grädda i ugnen på 200 grader 5-6 minuter.
Hoppas att dem faller er i smaken!
Hej på dig. Filodeg är verkligen min favorit och har så varit i många år. Detta recept ska jag prova, mums.
SvaraRaderaGod Jul och ett Gott Nytt År.
Hej Vanja, hoppas att allt är bra med dig!
SvaraRaderaVisst är det gott med filodeg - spröd och fin.
Önskar dej en riktigt God Jul och ett gott nytt år.
Kram på dig!