Nu har jag testat hemma - det är svårt att vispa en för liten mängd så utgå ifrån 250 gram smör.
Gör så här:
Smält 175 g av smöret i en kastrull. Hetta upp smöret ordentligt så att det blir lite brunt men passa noga så att det inte bränns.
Häll över det i en bunke gärna med rund botten. Låt det svalna till rumstemperatur. Tag fram ytterligare 75 g smör och låt det mjukna något.
Vispa det smälta smöret med elvisp i ca 5 minuter. Tillsätt därefter klickar av de fasta rumstempererade smöret under tiden du vispar. När du har vispat till en krämig konsistens så tillsätt lite flingsalt.
Du tillsätter fast smör till det brynta smöret för att slutresultatet ska bli som grädde.
Får du problem med att vispa ihop smöret så beror det förmodligen på att det är för varmt. Ställ då skålen över ett isigt vattenbad och vispa.
Om smöret verkar klumpa sig och bli som vanligt smör är smöret för kallt, då kan du vispa över ett varmt vattenbad.
Det kan vara lite pyssel för att få det bra med det är värt mödan.
Smöret är bäst om det serveras direkt. Annars bör det förvaras svalt, ej riktigt kallt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar