Det här behöver du till 4 portioner:
200 g rökt sidfläsk
500 g fläskfilé
salt och peppar
olivolja att steka i
400 g tagliatelle pasta eller annan pasta
150 g haricots verts
2 äggulor
2 dl grädde
1 påse färsk spenat (80 g)
1 dl hackade örter, t ex gräslök och persilja
Gör så här:
Tärna sidfläsket och kanperstek det, låt det rinna av på hushållspapper.
Putsa fläskfilén och skär den i skivor, salta och peppra. Stek den i olja.
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. När det återstår 3 min av koktiden tillsätter du haricots vertsen.
Häll sedan av pastavattnet. Blanda pastan med kött, sidfläsk, grädde och äggulor. Värm i kastrullen. Smaka av med salt och peppar.
Avsluta med att vända ner en påse färsk bladspenat och de hackade örterna.
Klart att servera! Gärna med ett glas rött!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar