Här kommer receptet:
75 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk.
Gör så här:
Smörj och bröa en rund form med löstagbar botten ca 24 cm i diameter.
Sätt på ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Rör ner blandningen i äggsmeten.
Tillsätt det avsvalnade smöret och mjölken.
Häll smeten i formen och grädda i 30-35 minuter.
Glasyr:
2 msk smör
1 dl socker
2 msk grädde
Under tiden kakan gräddas blandar du till glasyren. Bred glasyren över den färdiggräddade kakan.
Sätt in kakan i ugnen på nytt tills dess att kakan bildar ett "spets" mönster.
Du kan även dubbla satsen och göra en stor kaka i långpannan och sedan skära den i bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar