torsdag 20 september 2012

Kantarellfärserade bergtungsrullader

Denna rätt skulle från början blivit laxfärserad bergtunga men vi skulle ha Lina och Stefan på middag och Lina tycker inte om laxfärserad fisk.

Tidigare på dagen hade vi varit på Mickelsmäss på fästningen och där köpte jag färska kantareller.
Då föreslog Lina att vi skulle göra bergtunga som vi färserade med kantareller, så blev det.

Till 6 personer hade vi 1 kg bergtungafilé och till kantarellröran hade vi ca 400 g kantareller, 1 scharlottenlök och 1 msk smör att steka i.

Vi hade en hel stor bergtungafilé per person, den delades på längden.
Kantarellerna ansades och bryntes väl med scharlottenlök, salt och peppar.
Varje fiskfilé kryddades med lite salt, därefter la vi på ca 1 msk kantarellröra, fisken rullades ihop och lades i en smord form med skarven neråt. Formen täcktes med folie och sedan in i ugnen i 200 gr varmluft i ca 15 - 20 min.

Till dessa rullader hade vi potatispuré och en sparrissås. Supergott blev det! Tyvärr glömde jag att fota :(

Receptet på såsen finns i ett separat inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar