lördag 9 februari 2013

Kryddiga järpar

Ganska så ofta så struntar vi i och laga middag och äter i stället lite "plock".

Plocket brukar bestå av lite gott bröd, lite stekt halloumi ost, tomatsalsa med rödlök, en sallad och så mina kryddiga järpar. Barnen kallar dem "bajskorvar" det låter ju sådär men dem är väldigt goda. Här kommer receptet:

400 g nötfärs
0,5 dl ströbröd
1,0 - 1,5 dl mjölk
1 ägg
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk soltorkad tomatpasta
salt och svartpeppar
1 msk persilja, hackad
ev lite kinesisk soya

Sätt ugnen på 225°. Blanda ströbröd och mjölk och låt svälla ett par minuter. Tillsätt sedan färs, ägg, salt, peppar, tomatpasta, vitlök och persilja. Blanda till en jämn färs.
Forma järpar med fuktade händer, ca 5 x 3 cm.
Sätt på stekpannan och bryn järparna runt om. Lägg över dem i en eldfast form och sätt in dem ca 15 min i ugnen.

När järparna är genomstekta är det klart!

Järparna passar också bra på en buffe eller kanske till middag med lite rostad potatis och lite tzatziki.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar