lördag 23 februari 2013

Sesamknäcke

Krispiga knäcke kan vara gott som snacks eller som tilltugg till en drink. Jag har googlat efter olika recept och jag gjort en kombination av olika recept. Det här behöver du:

2 dl sesamfrön
1 dl majsmjöl
1 dl solroskärnor
0,5 dl pumpakärnor
0,5 dl linfrön
0,5 tsk salt
0,5 dl smör/raps olja
2 dl kokande vatten

Sätt på ugnen på 150 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser. Koka upp vattnet och blanda med smör/rapsoljan, rör sedan ner detta i fröblandningen.

Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut smeten tunt.
Grädda i mitten av ugnen i 1,5 timma. Stäng sedan av ugnen och låt plåten stå kvar, minst en timma men helst över natten. Bryt kakan i bitar och förvara torrt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar