Den här cheesecaken ska serveras ljummen gärna med lite ruccola och parmaskinka. Du kan ha den som förrätt eller på en buffé.
Pajdeg:
125 g smör
2,25 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
Hacka samman smör och mjöl till en grynig massa, tillsätt de kalla vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
Låt degen vila 30 min i kylskåp.
Getostfyllning:
200 g chevré ost
2 dl creme fraiche
200 g philadelfia ost naturell
2 ägg
Ta bort de vita höljet på chevré osten, lägg den i en kastrull tillsammans med 1 dl creme fraiche. Smält ihop detta på svag värme. Tillsätt sedan resten av creme fraichen och philadelifiaosten, rör ihop till en jämn smet. Tillsätt däreter 2 uppvispade ägg.
Sätt på ugnen på 225 grader.
Tryck ut pajdegen i en pajform, nagga med en gaffel och förgrädda 10 min.
Ta ut pajformen och häll ostsmeten i pajskalet och grädda på 200 g i ca 25 min eller tills dess att ostsmeten har "satt sig".
Den här pajen räcker till ca 10 - 12 personer. Är ni inte så många så gör en halv sats i en mindre pajform.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar