tisdag 14 augusti 2012

Matjessill med brynt smör

I vår familj så "glömmer" vi ofta bort att äta matjessill. Vi gör det naturligtvis på midsommarafton. Vi säger alltid: ÅÅhhh vad det är gott men sen blir det inte av att vi äter det.
Häromdagen så bläddrade jag bland gamla recept och hittade då denna rätt, busenkelt och gott. Till 4 personer så behöver du:

4 hela matjessillfiléer
75 g smör
1 knippe gräslök
1 liten rödlök
färskpotatis

Koka potatisen med lite dill och salt.
Lägg ut de hela filéerna på ett uppläggningsfat eller en tallrik.
Hacka gräslök och rödlök riktigt fint och blanda samman dem. Lägg en tjockt sträng lök över sillen.
Bryn smöret i en panna tills det börjar bli brunt. Lägg upp potatisen på tallriken, skeda det brynta smöret över sillen, en liten klick gräddfil så är rätten komplett.

Själv föredrar jag Lysekils matjessill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar