torsdag 2 augusti 2012

Hemlagade fisknuggets och tartarsås

Fiskpinnar är väl möjligtvis barnens favorit men prova gärna att göra dina egna "nuggets" det är faktiskt jättegott. Severa dem med pommes och en tartarsås.

Tartarsås:
1 dl majonäs
0,5 dl gräddfil
3 msk grovhackad kapris
2 msk finhackad gräslök

Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål, smaka av med vitpeppar och ev lite salt.

Fisknuggets:
1 dl mjöl
2 ägg
0,5 tsk salt
1 msk dijonsenap
3 krm cayennepeppar
lite lökpulver
1 dl ströbröd
1 dl panko
500 g torskrygg
smör att steka i alt olja att fritera i

Blanda mjöl, lökpulver, cayennepeppar och salt i en djup tallrik.
Vispa ihop ägg och dijonsenap i en annan djup tallrik.
Blanda ströbröd och panko i ytterligare en tallrik.
Sätt på stekpannan, lägg i smör och låt det bli brynt, alternativt värm oljan i en kastrull, se till att ha ett lock tillhands. Temperaturen bör ligga runt 180°C.
Doppa fiskbitarna i mjölblandningen, sedan i äggsmeten och sist i ströbrödsblandningen.
Om du ska fritera så pröva med en bit bröd, den får inte bli brun förrän efter ett par minuter. Fritera bara 4-5 fiskbitar åt gången. Ta upp dem när de är gyllenbruna. Låt fisken rinna av på hushållspapper.
Själv så är jag lite mesig när det gäller att fritera så jag steker oftast min fisk.

Servera med pommes och tartarsås - lite försvenskad fish and chip.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar