Det här behöver du till en pajform (ca 8 - 10 bitar):
150 g smör
1 citron
2 ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1.5 dl vetemjöl
Smält smöret i en kastrull. Låt svalna. Smörj en rund form, ca 20 cm i diameter.
Tvätta citronen noggrant och torka den torr.
Riv citronen (de ytterska skalet). Skär citronen mitt itu och pressa ur saften.
Vispa ägg och strösocker poröst med en elvisp.
Rör ner vaniljsocker, rivet citronskal och citronsaft.
Tillsätt sedan det smälta smöret och vetemjölet. Blanda till en jämn smet.
Häll smeten i den smorda formen.
Grädda mitt i ugnen i 150°C i ca 35 minuter.
Låt kakan svalna. Pudra över florsocker.
Servera kakan ljummen med vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar