lånad bild
Detta receptet passar bra till mig som inte är så glad i att äta musslor. Jag kan äta dem men nej dem ser inte goda ut. Däremot ger dem en fantastiskt god smak.
Detta receptet är avsett till 3 - 4 personer. Du behöver följande ingredienser:
25 - 30 färska musslor
0,5 gul lök
1 dl hackad rotselleri
1 morot
1 knippe persilja
2 dl torrt vitt vin
1 dl stark fiskbuljong (tärning)
4 dl grädde
1 - 1,5 krm salt.
Gör så här:
Tvätta, skrapa och borsta musslorna väl under rinnande kallt vatten. Kassera musslor som inte sluter sig när man knackar eller petar mellan skalen.
Skala lök, morot och rotselleri. Hacka löken och persiljan, spar stjälkarna. Skär morot och rotselleri i små tärningar. Fräs grönsakerna i lite smör i en stor kastrull. Häll vinet och fiskbuljongen över grönsakerna.
Lägg i musslorna bland grönsakerna i buljongen, lägg även i persiljestjälkarna. Koka musslorna under lock i ca 6 -8 min eller tills dess att alla musslor öppnat sig.
Lyft upp musslorna med en hålslev, koka ihop buljongen under stark värme tills dess att hälften återstår.
Tillsätt grädde och koka ytterligare 3- 5 minuter under vispning.
Sila soppan genom en finsmaskig sil, smaka av med salt och ev lite cayennepeppar.
Hetta upp soppan och servera den överströdd med hackad persilja. Soppan ska vara slät, alltså inga musslor i, dem gjorde sitt när dem gav smak till buljongen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar