Till helgen har jag tänkt baka lussebullar. Första gången jag bakade lussebullar var jag inte så förtjust i saffran men nu kan jag inte tänka mig en lussebulle utan saffran men det väljer du själv.
Detta receptet ger ca 35 bullar:
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
1,5 dl socker + 1 sockerbit
2 ägg
1 - 1,5 påse saffran
ca 15 dl vetemjöl
Smält smöret, häll i mjölken och låt den bli fingervarmt.
Rör ner jästen och tillsätt socker och ägg, stöt saffranet med sockerbiten i en mortel och blanda
Tillsätt mjölet lite i taget. Kör degen i en hushållsassistent. Täck över degen och låt den jäsa i 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp degen och forma till lussebullar.
Låt bullarna jäsa under handduk i 30 minuter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg, och garnera med russin.
Grädda bullarna cirka 5 minuter. Låt dem svalna under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar