Vad passar bra till helgens köttbit!?!
Jo, nu när det är Halloween så ska man servera pumpa. Här kommer ett recept på rostad pumpa - gott som grönsak till en köttbit.
Det här behöver du till 4 personer:
1 kg pumpa, gärna olika sorter
1 msk olivolja
1 hel vitlök
flingsalt
svartpeppar
Örtolja:
0,75 dl god olivolja
1 - 2 pressade vitlöksklyftor
finhackade ärska örter
Sätt ugnen på 250°. Skölj och torka pumporna, dela, kärna ur och skär den i klyftor. Pensla klyftorna med hälften av olivoljan och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Dela vitlöken och pensla med resten av olivoljan och lägg den på plåten med pumpan. Salta och peppra. Rosta pumpa och vitlök mitt i ugnen ca 25 min eller tills pumpan är helt mjuk.
Värm olivoljan i en kastrull. Tillsätt örterna och vitlöken, låt det koka max ca 30 sekunder. Servera oljan till den rostade pumpan och vitlöken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar