söndag 25 december 2011

Juldagen

Någon traditionell juldagsmiddag brukar vi inte ha nu för tiden. När mamma och pappa levde åt vi ofta lutfisk på juldagen men det var nog bara dem som gillade fisken. Vi andra nöjde oss med vit sås och potatis.

Idag åt vi "brunch" på rester från igår såsom lite olika sillsorter, omelett med räkstuvning, köttbullar och köttbullar. Så vi har hållt oss mätta hela dagen men nu står middagen i ugnen. Idag blir det ett eget påhittat recept.

En benfri kotlettrad på ca 800 g är grunden. Jag skar en djup skåra i den och bankade ut den till en stor rektangulär platta. Kryddade med salt och vitpeppar, sedan la jag i soltorkade tomater, färsk persilja, krossad vitlök och 3 skivor kallrökt skinka. Därefter rullade jag ihop köttet till en rulle. Har brynt den i stekpannan och nu ska den stå i ugnen i 175 grader i ca 1,5 tim. Till det ska vi äta en sallad och lite goda hasselbackspotatis. Det luktar redan gott så om drygt en timma när allt är klart så är vi nog superhungriga!

1 kommentar:

  1. Lite dåligt minne.... jag älskar lutfisk!!!
    Syster

    SvaraRadera