måndag 23 april 2012

Skeppargryta

Första gången som jag lagade den här rätten var för kanske 20 år sedan.
Receptet kommer från en gammal Arla broschyer. Det här behöver du till 4 pers:

600 g torskfilé
2 stora tomater
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
0,5 dl finhackad färsk dill
2 dl grädde

Anväder du dig av fryst fisk så tina den först.
skör sedan fisken i ca 3 m tjocka skivor. Skölj tomaterna och skiva dem. Smörj en låg vid kastrull i botten.Lägg i tomatskivorna, lägg fisken ovanpå tomaterna, salta, p eppra och strö över dillen.
Häll på grädden och låt allt koka på svag värme i 5 - 10 min beroende på fiskens tjocklek.

Servera med kokt potatis.

1 kommentar:

  1. Det här receptet gjorde vi redan 1985,jag har fortfarande kvar receptbladet någonstans,så himla god fiskgryta, vi ska göra den nu i veckan😊

    SvaraRadera