lördag 1 december 2012

Chokladmousse

Chokladmousse är alltid lika gott! Om man tycker om kombinationen mörk choklad och apelsin så kan du tillsätta lite rivet apelsinskal.
Detta receptet är till 4 personer:

100 g mörk choklad
2 st äggulor
0.5 dl starkt kaffe
3 msk florsocker
2.5 dl vispgrädde

Gör så här:
Smält chokladen över vattenbad och låt svalna till under 65°C. Är chokladen för varm är det risk att äggulorna koagulerar.
Rör ner en äggula i taget. Rör ordentligt mellan varje.
Låt smeten svalna helt. Rör ner kaffe och florsocker.
Vispa grädden, inte för hårt och rör sedan ner den i smeten.

Fördela chokladmoussen i portionsglas och ställ in i kylen i minst 1 timma.

Garnera med färska bär eller frukt eller lite hackad mandel.

Väljer du att tillsätta rivet apelsinskal ska du utesluta kaffet och ev också florsockret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar