lördag 15 december 2012

Glögg med cognac eller rom

Visst är det väl kul att göra sin egen glögg?
Det finns recept som man sätter från grunden men här kommer ett enklare recept som du kan dricka efter ett dygn. Det blir ca 2 liter.

Så här gör du:
2 flaskor rödvin
3 bitar kanelstång
10 kardemummakärnor
15 kryddnejlikor
3 bitar pomeransskal
3-4 torkade fikon
2 msk russin
4-5 dl socker
2 ½ dl cognac eller rom
skal från en halv apelsin

Blanda kryddorna med alkoholen och låt det dra i minst ett dygn. Blanda de torkade frukterna med vinet. Sila bort kryddorna och tillsätt cognac eller rom, tillsätt sedan socker och värm glöggen försiktigt tillsammans med apelsinskal. Låt glöggen dra en stund med frukt och apelsinskal innan den servera

Kan ni känna doften?

Naturligtvis kan ni minska mängden rom eller cognac om ni inte vill ha glöggen så stark.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar