För ett par veckor sedan lagade jag en lime och passionsfruktscurd som gjorts på tv av Sigrid (som vann årets Sveriges mästerkock). Fast jag var inte så himla förtjust i den curden, jag tyckte att den var lite skarp och vass i smaken.
Till min dessert på påskdagen ska jag bl a ha en apelsincurd.
Här kommer receptet om någon vill testa. Tyvärr kan jag inte säga att denna curd är jättegod då jag inte smakat den ännu.
Ingredienser till ca 5 dl curd
2 apelsiner
1 citron
2 1/2 dl socker
3 ägg
125 g smör
Gör så här:
Skala 1 apelsin och 1/2 citron med potatisskalare och strimla skalen. Pressa saften ur all frukt. Blanda fruktskal, 2 dl fruktsaft, socker och ägg i en kastrull. Sjud på svag värme under vispning tills krämen tjocknar, den får inte koka för då kan den skära sig.
Ta kastrullen från plattan och vispa ner smöret i små bitar. Häll krämen i 2 glasburkar och låt stelna i kylen. Hållbar i kylen ca 1 vecka. Krämen går att frysa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar