Har ni testat att äta och laga Tabbouleh någon gång? Rätten kommer ifrån Libanon och brukar serveras som meze. Du kan också ha den som en sallad på en buffé. får du tag i någon fin sallad, typ gemsallad eller endive så är det fint att servera tabbouleh på salladsbladen. Detta receptet räcker till ca 10 "blad".
1 dl kokt bulgur
1 finhackad tomat
1 msk finhackad bladpersilja
1 msk mynta
1 msk urkärnad hackad gurka>br>1-2 finskurna salladslökar
knappt 1 msk färskpressad citronsaft
knappt 1 msk god olivolja
salt och peppar
10 salladsblad till servering.
Rör ihop bulgur, tomat, persilja, mynta och gurka. Blanda citronsaften med olivojan. Häll det över bulgursalladen, smaka av med salt och peppar.
Fördela tabboulehn på salladsbladen. Garnera med lite persilja.
Själv så tycker jag inte om mynta så den utesluter jag. Salladen ska helst ätas samma dag som den tillagas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar