500 g kött
2 vitlöksklyftor
2 tsk färsk chili eller 1 tsk sambal oelek
2 msk tomatpuré
lite gurkmeja
koriander (brukar jag utesluta)
1 köttbuljongtärning
saften och skalet av 0,5 lime
2 dl kokosmjölk
1 msk mjöl
2 dl matlagningsyoghurt
persilja
Skala och hacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
Fräs vitlök och chili i lite smör i en traktörpanna. Rör i tomatpuré, gurkmeja, korinader, smulad buljongtärning, lime och kokosmjölk. Låt det småkoka några minueter. rör ut mjölet i yoghurten och rör ner det i såsen.
Låt såsen koka ytterligare ett par minuter.
Skär köttet i skivor eller klyv kycklingfilén på längden. Stek köttet klart i smör ie en stekpanna, salta.
Lägg ner köttet i såsen, garnera med persilja. Servera med kokt ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar