söndag 29 april 2012

Filé med indonesiska dofter

Visst är det gott med färsk chili, kokosmjölk, sambal oelek och exoktiska kryddor! Den här rätten kan du laga av fläskfilé eller av kycklingfilé. Till 4 pers så behöver du:

500 g kött
2 vitlöksklyftor
2 tsk färsk chili eller 1 tsk sambal oelek
2 msk tomatpuré
lite gurkmeja
koriander (brukar jag utesluta)
1 köttbuljongtärning
saften och skalet av 0,5 lime
2 dl kokosmjölk
1 msk mjöl
2 dl matlagningsyoghurt
persilja

Skala och hacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
Fräs vitlök och chili i lite smör i en traktörpanna. Rör i tomatpuré, gurkmeja, korinader, smulad buljongtärning, lime och kokosmjölk. Låt det småkoka några minueter. rör ut mjölet i yoghurten och rör ner det i såsen.
Låt såsen koka ytterligare ett par minuter.

Skär köttet i skivor eller klyv kycklingfilén på längden. Stek köttet klart i smör ie en stekpanna, salta.
Lägg ner köttet i såsen, garnera med persilja. Servera med kokt ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar