Vi tog tåget upp och gick direkt till vårt hotell, Clarion Post. Vi hade tur och fick checka in direkt!
Vi strövade runt på stan, käkade lunch på SoHo och sedan gick vi till hotellet för att vila oss lite och fräscha till oss.
Kö 17:00 hade vi bokat bord på Restaurang Barrique - där går det nog inte att bli besviken!
Vi hade förbokat en teater meny och beställde ett vinpaket till det. Så här såg vår förrät ut:
Det var en soppa - Clam Chowder (krämig mussel)soppa med rökt sidfläsk, vårlök och äpple. Till detta serverades ett väldigt gott vin: HunkyDory, dessvärre finns det inte att köpa på systembolaget.
Till huvudrätt åt vi fisk - Dagens fisk var pocherad torskrygg - toppad med forellrom serveras med potatispuré smaksatt med Västerbottenost och Chablissås- Tyvärr minns jag inte vad detta vinet hette - detta för vi av misstag blev serverade ett glas gott rödvin.
Oj, tänkte jag, det var modernt med rött till fisk - fast vad gjorde det, det slank ner.
Till dessert var det en liten Crème Brûlée med hallonsorbet och ett sött vin.
Det är en upplevelse att äta här, maten är omsorgsfullt lagad, servicen är fantastisk och vinkunnandet är stort. Denna gången blev vi serverade av en ung tjej som utbildade sig till sommelier vid Vinkällan i Stockholm.
Emellan allt så fick vi gott hembakt bröd med brynt rört smör och en färskost samt spanska små oliver......en liten amyse var det också.
Hit återvänder vi gärna!
Kvällen avslutade vi med Galenskaparnas 30 års jubileum - vilken kväll vi hade!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar