Det är en citronpaj utan marängtäcke.
Här kommer receptet, blir ca 10 bitar:
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g smör
1 äggula
Fyllning:
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
rivet skal och pressad saft av 1 citroner
Gör så här:
Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa.
Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt bottnen vila i kyl 30 min.
Sätt ugnen på 200°.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör i resten av ingredienserna och smaka av smeten. Vill du har starkare citronsmak så tillsätt mer citron. Häll fyllningen i pajformen.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt kallna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar