Denna middag passar bra en lördag eller söndag, eller vilken dag som helst bara du har tid på dig. Att förbereda köttet tar kanske en kvart, därefter ska det vara i ugnen ca 2,5 tim + vila en stund men annars sköter det sig själv. Det här behöver du till 6 personer:
1,5 kg kotlettrad med ben
200 g torkade mjuka aprikoser
7 vitlöksklyftor
1 msk vit balsamvinäger
2 dl torrt vitt vin
färsk timjan
1,5 msk flingsalt
2 krm nymald svartpeppar
3 msk olivolja
Gör så här:
Sätt ugnen på knappt 150 grader.
Snitta fettet med en vass kniv. Gnid in köttet med olja, salt, peppar och timjan.
Lägg köttet i en ugnsfast form, tillsätt aprikoserna (dela dem först), den skalade vitlöken, vin och vinäger.
Stek kotlettraden i nedre delen av ugnen ca 2,5 timma. Sätt därefter på grillen och grilla mitt i ugnen i 10 - 15 minuter, så att det blir gyllenbrunt och knaprigt.
Ta ut köttet och låt det vila i ca 10 min. Skär bort benet och skär köttet i tunna skivor.
Mosa aprikoser och vitlök och ha det som tillbehör till köttet.
Servera gärna köttet med potatisstomp, haricot vertes och ev lite beárnissås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar