måndag 11 juni 2012

Potatissallad med grön sparris

Nu börjar priset på våra goda färskpotatisar att sjunka och dem är ju värda sitt pris!
Potatissallad kan man variera till det oändliga, jag tänke bidra med ett par recept som jag tycker om.

Dagens recept föredrar jag till grillad fisk och vill du blanda i lite skaldjur så funkar det också som ensamrätt. Det här behöver du till 4 port:

Ingredienser:
1 kg färskpotatis
500 g grön sparris
1 finhackad rödlök
0,5 dl finhackad salladslök
3 msk hacka dill

Dressing:
1 msk skånsk senap
1 msk pressad citron
1 msk vatten
0,75 dl kallpressad rapsolja
salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:
Börja med att blanda dressingen. Vispa ihop senap, citronsaft och vatten. Vispa sist i oljan, lite i taget. Smaka av med salt och peppar.
Koka potatisen i saltat vatten. Låt den ånga av och skär den i mindre bitar. Häll dressingen över den varma potatisen.
Bryt av den nedre delen på sparrisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten, 2-3 minuter. Dela sparrisen i mindre bitar.
Blanda försiktigt potatis, sparris, lök och dill. Lägg upp salladen på ett fat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar