Det här behöver du till ca 12. muffins:
Ingredienser:
2 ägg 
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0.5 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl mjöl
1 dl kakao 
1 tsk bakpulver
1 st nypa salt
100 g mörk choklad 70%
Vispgrädde och färska bär till garnering
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. 
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda ner det i äggsmeten. 
Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad och blanda den med smeten. 
Fyll formarna till 2/3 med smet. Ställ dem gärna i en muffinsform.
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna. 
Servera med en klick vispad grädde och t ex en jordgubbe.






Kladdkaka/muffins är ett av mina absoluta favoritbakverk. Gjorde faktiskt själv det imorse (fast med stevia strö och mandelmjöl). Underbart gott!
SvaraRaderahttp://bakasockerfritt.blogg.se/