söndag 10 juni 2012

Sangria

Någon veckomatsedel blir det inte under vecka 24. Vi är på semester och ska njuta av att äta ute varje dag!

Nu när ni läser detta så sitter vi i Alcudia och njuter av ett glas kall Sangria!

Som ni säkert vet så är Sangria drink som härstammar från Spanien och Portugal. Basen i sangrian är ett rött vin.
Så här gör jag min Sangria

75 cl Rött vin
1 apelsin
1 citron
1 äpple
3 kryddnejlikor
1 kanelstång
3 cl konjak (kan uteslutas)
33 cl fruktsoda
mycket is

Skölj och skär frukten i medelstora bitar.
Häll upp vinet i stor kanna. Tillsätt frukten kryddorna och konjaken. Låt stå i kylskåp i cirka 1 timme, så smakernas dras ut ur frukten.

Precis före servering tillsätts fruktsoda och is.

Njut

1 kommentar:

  1. Sangria, yes, då är det semester för mig också.
    Ha det så himla skönt nu och ta med värmen hem.

    SvaraRadera