lördag 9 juni 2012

Kladdkaksmuffins

I det här tråkiga vädret kan man passa på att baka. Det är alltid gott att hitta något i frysen om man helt oplanerat får besök.
Det här behöver du till ca 12. muffins:

Ingredienser:
2 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0.5 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 st nypa salt
100 g mörk choklad 70%
Vispgrädde och färska bär till garnering

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda ner det i äggsmeten.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad och blanda den med smeten.
Fyll formarna till 2/3 med smet. Ställ dem gärna i en muffinsform.
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.

Servera med en klick vispad grädde och t ex en jordgubbe.

1 kommentar:

  1. Kladdkaka/muffins är ett av mina absoluta favoritbakverk. Gjorde faktiskt själv det imorse (fast med stevia strö och mandelmjöl). Underbart gott!

    http://bakasockerfritt.blogg.se/

    SvaraRadera