måndag 17 december 2012

Filodegsrullar med västerbottenost och fikonmarmelad

Detta är ett litet salt gott tilltugg till ett glas rödvin eller varför inte glögg.

Det blir ca 20 st av denna satsen. Det här behöver du:

4 filodegsark
150 gram lagrad västerbottenost
4 msk fikonmarmelad
2 msk smält smör

Så här gör du:
Skär ett dubbelt filodegsark i tre remsor, ca 10 cm breda. Dela varje remsa i fyrkantiga bitar.
Riv västerbottenosten och lägg ett par msk på varje filodegsbit. Toppa med en tsk fikonmarmelad.
Vik in de yttre kanterna och rulla ihop. Pensla med smör och grädda i ugnen på 200 grader 5-6 minuter.

Hoppas att dem faller er i smaken!

2 kommentarer:

  1. Hej på dig. Filodeg är verkligen min favorit och har så varit i många år. Detta recept ska jag prova, mums.

    God Jul och ett Gott Nytt År.

    SvaraRadera
  2. Hej Vanja, hoppas att allt är bra med dig!
    Visst är det gott med filodeg - spröd och fin.
    Önskar dej en riktigt God Jul och ett gott nytt år.
    Kram på dig!

    SvaraRadera