Entrecote finns ofta till extrapris, jag köpte 1 kg för 149 kr. Så här lagar jag min entrecote till 4 personer.
1 kg entrecote
2 klyftor vitlök
lite persilja
1 kvist rosmarin
flingsalt
nymald svartpeppar
smör att bryna köttet i
Sätt ugnen på 125 grader.
Bryn köttet och lägg därefter över det i en eldfast form.
Hacka vitlöken och örterna och gnid in det i köttet, salta och peppra.
Sätt en stektermometer i köttet och stek i ugnen till önskad innertemperatur.
Runt köttet la jag lite hela smålökar och färska champinjoner.
När köttet är klart låt det vila i 10 minuter innan servering.
Skiva köttet i tunna skivor och krydda snittytan med flingsalt och svartpeppar.
Häll över skyn i en kastrull, tillsätt lite grädde och låt detta koka upp. Red med lite majzena och smaka av med salt och peppar. Servera med lite rostade rotfrukter eller en rotsakspytt.
Medium/rare = 56 grader
Medium = 60 grader
Well done = 66 grader
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar